Blockchain

Začiatkom leta sme ani netušili, aký vysoký záujem vyvolá klubový večer na tému Blockchain. Vtedy sme prisľúbili voľné pokračovanie a prinášame vám ďalšie dva zaujímavé pohľady na túto tému.

Dátum a čas: 02.12.2020, 16:30 – 18:30
Miesto: webinár

Agenda:

Prezentujúci: Mikuláš Zalai – Ernst & Young, s.r.o.

Názov: Zero-knowledge proof pre zaistenie dôvernosti transakcií na verejnom blockchaine

V nasledujúcich častiach sa prednáška venuje možnostiam a nástrojom bezpečného prekročenia hraníc daných vnútropodnikovými informačnými systémami pomocou technológie blockchain:

  • Vytváranie ekosystémov prepojených podnikov pomocou technológie blockchain
  • Trojica cieľov informačnej bezpečnosti v kontexte technológie blockchain
  • Ako môžu byť informácie „oblečené“ a „nahé“ zároveň?
  • Platforma OpsChain a protokol Nighfall

Prezentujúci: Filip Legény Niké

Názov: Hľadáme pravdu, alebo kto vlastne potrebuje blockchain?

Prednáška prinesie krátky úvod do problému hľadania konsenzu a určenia toho, kto má pravdu v distribuovaných systémoch. Uvedie príklady rôznych riešení v praxi, a vysvetlí ich dopady pre štátny (regulácie) a korporátny (performance, škálovanie) svet. V druhej časti sa budeme venovať systémom v anonymnom prostredí bez centrálnych autorít (Decentralizované Financie), a tomu , ako tieto riešenia poskytujú alternatívu k súčasnému finančnému systému.

Pozvánka s odkazom na webinár vám príde po registrácii v potvrdzovacom emaile. V prípade, že email po registrácii neobdržíte, kontaktujte nás prosím prostredníctvom kontaktného formulára na stránke.

Jednoduchý návod, ako na naše webináre, nájdete TU.